14 Ocak 2016 Perşembe

Çocuğunuzu Domuz Gribinden Nasıl Korumalısınız?

Merhaba yaşadığımız mevsim itibariyle grip en yaygın hastalıklardan biri haline geldi. Bende tv programımda bu konu ile ilgili bir uzmanı ağırladım. VM Medical Park Hastanesi’nin Enfeksiyon hastalıkları uzmanı Dr. Okan Derin ile gribi ve domuz gribini konuştuk.

Doktorumuzun öncelikle söylediği şey şuydu; ” telaşa kapılmayın, panik yapmayın çünkü bu dönem grip salgınları çok yoğun yaşanacak ve çocuğunuzda grip olabilir. Mühim olan grip olup olmaması değil, mühim olan grip olduğunda neler yapılacağını biliyor olmanız. Paniklemek işleri zorlaştıracaktır o sebeple sakin olmak önemli. Beslenmesi ve dinlenebilmesine müsaade etmek gerekiyor. Bitkisel çaylar işe yarayacaktır. Ancak doktor muayenesi şart. ” diyor.

Çocuğunuzda öğrenme problemi varsa dikkat edin. Disleksi olabilir...

Merhaba değerli okurlarım. Okul hayatı başlayan çocukların ebeveynleri bazı konularda çok uyanık olmak zorunda. Çünkü çocuğunuzda bir öğrenme problemi varsa bunu doğru anlamak, analiz etmek ve soruna çözüm bulmak çok önemli. Sevgili arkadaşım Hilal oğlundaki bir takım farklılıkları iyi gözlemlemiş ve sorunu tespit etmiş bir anne. Onun sayesinde okul hayatında problem yaşamayan oğlu Kağan ise bu işten en karlı çıkan kişi. Şimdi onların bu ilginç deneyimini sizlerle paylaşmak istiyorum. Ve Hilal 'e soruyorum;

DİSLEKSİ SON YILLARDA DUYMAYA ALIŞIK OLDUĞUMUZ BİR ÖĞRENME PROBLEMİ. VE SEN OĞLUNUN BU DURUMU YAŞADIĞINI NASIL ANLADIN?
Pek çok kişi gibi Aamir Khan’ın Yerdeki Yıldızlar filmini seyrettiğimizde fark ettik. Sıkıntılar yaşıyor ama anlamlandıramıyorduk.

TEŞHİS İÇİN KİMİNLE GÖRÜŞTÜN VE BU TEŞHİSİ ALMAK ANNE OLARAK SANA NELER HİSSETTİRDİ?
Çocuk Hastanesi’nde psikiyatriste götürdüm ve durumu anlattım. WISC-R testi yaptırdık. Test sonucunu alıp eve gittim. Anne olarak hissettiğim şey “çok şükür kök nedenin ne olduğunu biliyoruz artık” oldu. Kök nedeni bildiğinde çözüm her zaman gelir. Kök nedeni buluncaya kadar ise sahte problemlerle savaşıp bitap düşersin. Bitap düşme noktasında kök nedeni bulmak büyük bir serinlik veriyor. Artık, “bakalım neler yapabiliriz?” sorusunun peşine düşme zamanı yani…

9 Ocak 2016 Cumartesi

Bu Çocuk Yaşamaz Denilen Oğlunu Hayata Kazandıran Özel Bir ANNEnin Hikayesi

Farklı yaşam hikayelerini çok severim, hayata direnen, imkansızı imkanlıya çeviren, engelleri tanımayan ve farklı yollar bularak yaşamı anlamlandırırsa her hikayeyi severim. Önce hikayenin kahramanını elbette. Hikayeyi hikaye yapan Kahramanın rolüdür elbette. Bazı hikayelerinse birden çok kahramanı vardır. Şimdi size anlatacağım hikayede iki önemli kahraman var ancak onları destekleyen de önemli insanlar var.

20 günlük bebeği havale geçirdikten sonra görme yetisini kaybeden aynı zamanda gelecekte konuşamayacak ve yürüyemeyecek ve hatta en fazla yedi yaşına kadar yaşar denilen  bir çocuğun ve annesinin hikayesini anlatacağım size.

5 Ocak 2016 Salı

Bekarlık Sultanlık Mı?


Geçenlerde bir yazı okudum, müzmin bekarlar evliliğin ne fena bir şey olduğunu ve bekarlığın Nasıl güzel bir durum olduğunu anlatan bir yazı paylaştılar. Bir gün içinde aynı yazıyı bir kaç kez görünce merak ettim. Açtım yazıyı üşenmeyip okudum.

Bekar olan ve muhtemelen bekar kalmaya devam edeceğinden şüphesi olmayan arkadaşlar müthiş bir savunma geliştirmişler kendilerince. İnanmışlar gerçekten. Bekarlık sultanlıkmış, istediğin Zaman yanlız uyuyabilir, yatağa iki seksen bir doksan uzanabilirmişsin. Bayramlarda önce kimin annesine gideceğiz tartışması olmazmış, vücudundaki tüyler istediği kadar uzanabilirmiş, Nasıl görünüyorum endişesi olmaksızın rahat rahat uyuyabilirmişsin, istediğin Zaman istediğin yere gidebilirmişsin falan filan.